Cuvântul lui Dumnezeu

... O, copilaşii Mei, feriţi-vă, că v-am mai spus o dată că în această mănăstire frumoasă s-a ivit duhul rău şi a băgat multe vieţi rătăcite, multe cuvinte urâte, multe lucruri rele, tată. O, monahie, viaţă îngerească, de ce te-ai umplut de ură, de ce te-ai umplut de minciună, de ce te-ai umplut de răutate, de ce te-ai umplut de îngâmfare şi de ură împotriva Mea, împotriva celor ce vor să ia crucea Mea? Feriţi-vă, că aveţi duşmani. Feriţi-vă, ca să nu cădeţi pe cale.

O, tată, nu mai am încredere să-Mi fac prieteni pe pământ, pentru că astăzi e creştin şi peste o clipă e păgân. Mă face mincinos şi tâlhar, Mă face că i-am cerut bani. Oiţele Mele, Eu am venit la voi nu ca să vă fac necredincioşi, ci am venit cu o solie cerească, şi nu am zis: „Eşti obligat să Mă urmezi“, ci am zis: „Ia-ţi crucea şi urmează Mie“. Crucea e viaţa curată, fără păcate.

Copilaşii Mei, ia să vedeţi voi ce o să fie mai târziu în acest lăcaş (mănăstirea Nămăieşti, n.r.). Acum e rău şi greu, dar Dumnezeu nu suferă păcatul greu şi pe duşmanul Său, dar s-au putut pocăi mulţi duşmani, şi ia să vezi ce va fi cu duşmanii. Nu te lăuda că am spus Eu aşa, şi nu spune la cineva lucrul acesta.

... Fiilor, am legat câinii. Ei latră de se aude la cer, dar nu le dau drumul. Când le voi da drumul, le voi da şi moartea.

... Fiule, crezi că nu toată lumea care e în biserică, e în biserică? E la târg, e la obor, e la cârciumă, e la lume, şi mulţi din ei vor zice: „Doamne, nu am fost eu în bisericuţă?“; că ciobanului de la Maglavit, i-au ars casa şi vitele, şi de la slujbă nu a ieşit, şi când s-a dus acasă, a găsit scrum. Multe încercări a avut ciobanul de la Maglavit.

... Am spus mereu: nu faceţi rugăciune fără tămâie, şi am spus: faceţi cruce.

... Vine timpul să treacă prin sabie şi tânărul care a pus ochii pe fiicele Sodomei, şi tânăra care a pus ochii pe fiii Sodomei. Vor trece prin ascuţişul sabiei.

... Copilaşul Meu, oiţa Mea, de ce sunt crucile căzute şi şters numele Domnului de pe ele? Oare, nu mai e nici un pictor, nici un tâmplar? Iubitul Meu frate, acesta e semnul cu care vei birui şi cu care vei învinge. Şi vine vremea să te ascunzi de un câine şi te vei adăposti la cruce.

... Ai stat de vorbă cu un bărbat, să ai cenuşă pe cap, ca să nu zică: „Vai, ce făptură frumoasă!“. Fereşte-te, nu pofti, să nu ştii ce este pofta. Nu dori cum este acest păcat, căci cum l-ai dorit, ai şi făcut acest păcat.

... Să ştii că dacă trupul tău îl vei păstra şi nu-l vei întina, vei primi pe Dumnezeu întru toate şi pentru toate, şi tu vei fi acela care vei vedea nunta Mea. Ai auzit? Mulţi doresc acest lucru. Mulţi se vor îngrămădi să vadă şi mulţi vor zice către tine că au fost şi ei în această lucrare.

15-06-1975